Business Internaţional

Tăieri masive de personal: Reuters va concedia 2.000 de persoane, într-o încercare de a se reorganiza

Tăieri masive de personal: Reuters va concedia 2.000 de...

Autor: Ştefan Stan

01.11.2016, 16:28 1306

Thomson Reuters va concedia 2.000 de persoane la nivel mondial, aproximativ 4% din forţa de muncă, şi cheltui 200-250 de milioane de dolari în trimestrul patru pentru a-şi reduce operaţiunile, scrie Reuters.

Restructurarea va avea loc în 39 de ţări şi 150 de locaţii şi va afecta în principal business-ul de Financiar şi de Risc, precum şi Tehnologie şi Operaţiuni şi Corporate, potrivit unui anunţ al companiei. Reuters are aproximativ 48.000 de angajaţi la nivel global.

Schimbările vin ca urmare a eforturilor de a-şi concentra activitatea, potrivit Jim Smith, CEO-ul companiei.

”Este vorba despre o simplificare şi eliminare a birocraţiei. Reducem straturile care au adăugat complexitate şi care ne încetinesc”, a spus el. ”Aceste acţiuni nu vin ca urmare a vreunei condiţii din piaţă sau a slabei performanţe”, a adăugat Smith.

Compania a raportat venituri în scădere în trimestrul al treilea. Profitul a scăzut la 286 de milioane de dolari, sau 36 de cenţi pe acţiune, comparativ cu 293 mil. dolari anul trecut.

Veniturile companiei au crescut cu 1%, la 2,74 miliarde de dolari. Compania a reiterat prognoza de creştere de 2-3% pentru anul acesta.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO