Business Internaţional

Tabloidul "The Sun" ar putea renunţa la "fata de la pagina 3"

Rupert Murdoch a lăsat să se înţeleagă că va renunţa la fetele topless din The Sun

Autor: Florin Badescu

12.02.2013, 17:21 508

Într-un mesaj postat pe Twitter de un utilizator, acesta s-a adresat proprietarului companiei News Corporation cu următoarele cuvinte: "Serios, Pagina 3 e atât de depăşită - e ceva care ţine atât de mult de secolul trecut!".

Rupert Murdoch i-a răspuns: "Poate că ai dreptate, nu ştiu. Dar mă voi gândi la asta".

Totodată, Murdoch a spus că acele fete topless din Pagina 3 ar putea fi înlocuite cu fotografiile "unui han plin cu femei strălucitoare şi pasionate de modă".

Susţinătorii campaniilor duse împotriva Paginii 3 din The Sun au afirmat că acele fotografii sunt sexiste, însă conducerea ziarului şi-a apărat de fiecare dată punctul de vedere.

Fotografiile unor femei care pozează topless apar pe pagina a treia din The Sun de mai bine de 40 de ani, iar o eventuală renunţare la aceasta ar reprezenta o schimbare majoră pentru formatul tabloidului britanic.

O campanie împotriva acestor fotografii, intitulată "No More Page Three", a fost lansată în Marea Britanie, iar unul dintre susţinătorii ei, i-a răspuns lui Rupert Murdoch pe Twitter: "Nu ne vom opri până când Pagina 3 nu va fi scoasă permanent, definitiv, din ziar, iar mesajul dumneavoastră de ieri ni se pare încurajator".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO