Business Internaţional

Surse: Saudi Aramco are în vizor companii de rafinare şi fabrici de produse chimice din SUA

Surse: Saudi Aramco are în vizor companii de rafinare...

Autor: CătăIina Apostoiu

21.03.2016, 00:00 551

Compania petrolieră naţională a Arabiei Saudite vrea să cumpere mai multe fabrici de rafinare şi produse chimice din Statele Unite pentru a-şi extinde prezenţa pe cea mai mare piaţă de energie a lumii odată ce va fi finalizat break-up-ul companiei mixte cu Royal Dutch Shell, potrivit unor surse citate de CNBC.

Punând capăt unei relaţii adesea tensionate de 20 de ani, Shell şi Saudi Aramco şi-au anunţat săptămâna trecută intenţia de a diviza Motiva Enterprises, proces în urma căruia Aramco va rămâne cu o fabrică, cea mai mare rafinărie petrolieră a ţării, din Port Arthur, Texas. Oficiali ai Saudi Refining, divizia downstream a Aramco, le-au spus angajaţilor că firma de stat intenţionează să achiziţioneze mai multe active după divizarea Motiva.

Oficialii nu au identificat posibile ţinte de achiziţie. Planul survine în condiţiile în care Aramco analizează un IPO al operaţiunilor sale downstream şi evidenţiază dorinţa companiei de a-şi extinde prezenţa pe pieţe importante. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO