Business Internaţional

Supremaţia roboţilor: americanii testează un avion de vânătoare fără pilot

Supremaţia roboţilor: americanii testează un avion de vânătoare fără pilot

Supremaţia roboţilor: americanii testează un avion de vânătoare fără pilot

Autor: Gabriel Razi

08.02.2012, 11:06 2652

Compania americană General Atomics a testat pentru a doua oară în aer avionul de vânătoare fără pilot Predator-C Avenger. Primul test în aer al acestui model a avut loc în primele zile ale acestui an, scrie publicaţia Defense News.

Avionul poate decola cu 1,5 tone de armament în interiorul fuselajului în timp ce aripile aparatului pot fi încărcate cu rachete suplimentare. Predator-C poate zbura cu până la 700 de kilometri/h şi are o autonomie de 16 ore. La bordul aparatului se găseste un radar de ultimă generaţie şi o cameră cu infraroşu. Lungimea fuselajului se cifrează la aproximativ 13 metri în timp ce aripile Predator-ului se întind pe 20 de metri. Mai mult, Predator-C Avenger are şi proprietăţi stealth (de a evita detectarea de către radar).

Oficialii General Atomic au anunţat în urma testului că "prădătorul" şi-a îndeplinit cu succes toate obiectivele în cadrul testului recent.

De celalaltă parte, aviaţia americană şi-a anunţat deja intenţia anul trecut de a achiziţiona un model Predator-C Avenger pentru teste. Până în prezent modelul Avenger este cel mai rapid şi cel mai capabil dintre toate avioanele fără pilot din familia Predator, care includ Predator-A, MQ-9 Reaper şi MQ-1C Grey Eagle.

Inginerii de la General Atomics construiesc în prezent alte alte două Predator Avenger, acestea fiind aşteptate să iasă pentru prima dată din hangare în vara acestui an. Costul de producţie al unui Predator-C Avenger variază între 12 şi 15 milioane de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO