Business Internaţional

„Suntem martorii celei mai mari creşteri a inegalităţii". În timp ce miliardarii lumii şi-au recuperat pierderile suferite pe fondul pandemiei în doar nouă luni, săracilor le va lua 10 ani

„Suntem martorii celei mai mari creşteri a...

Autor: Andra Stroe

31.01.2021, 08:01 293

Nouă luni. Atât a durat ca cei mai bogaţi 1.000 de miliardari ai lumii să-şi recupereze pierderile suferite în urma apariţiei pandemiei de COVID-19. Pentru săracii lumii, lucrurile stau diferit – lor ar putea să le ia mai mult de un deceniu să îşi revină din criza care a lovit lumea, potrivit datelor raportului anual al Oxfam International privind inegalităţile, citate de CNN.

Raportul, lansat duminică înaintea reuniunii virtuale a liderilor politici şi financiari ai Forumului Economic Mondial, care se desfăşoară de obicei la Davos, Elveţia, prezintă impactul disparat al virusului în întreaga lume. Pandemia ar putea creşte inegalitatea economică în aproape fiecare ţară simultan, fiind prima dată când se întâmplă acest lucru, a constatat Oxfam.

„Suntem martorii celei mai mari creşteri a inegalităţii de la începutul întocmirii acestui raport. Diferenţa profundă dintre bogaţi şi săraci se dovedeşte la fel de mortală ca virusul", a declarat Gabriela Bucher, directorul executiv al Oxfam. „Economiile direcţionează bogăţia către o elită bogată care scapă de pandemie în lux, în timp ce oamenii din pe prima linie a pandemiei - asistenţii de magazine, angajaţii din domeniul sănătăţii şi vânzătorii din piaţă se luptă să plătească facturile şi să pună mâncare pe masă."

Coronavirusul, care a infectat aproape 100 de milioane de oameni şi a ucis peste 2,1 milioane la nivel global, a adus inegalitatea în centrul atenţiei. Modul în care se descurcă oamenii e diferit în funcţie de rasă, gen şi sex.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO