Business Internaţional

Suedia pune la bătaie un pachet de 31 miliarde dolari pentru a susţine businessurile afectate: Guvernul acoperă jumătate din salariile acordate în şomajul tehnic, companiile cealaltă jumătate

Suedia pune la bătaie un pachet de 31 miliarde dolari...

Autor: Alex Ciutacu

16.03.2020, 11:13 281

Guvernul suedez pune pe masă un pachet de peste 31 miliarde dolari, în încercarea de a ajuta companiile să minimizeze impactul economic al pandemiei atât asupra companiilor, cât şi asupra muncitorilor, potrivit FT.

Guvernul de centru-stânga din Stockholm a anunţat luni dimineaţă că va acoperi aproape jumătate din salariile muncitorilor care ajung în şomaj tehnic, în contextul în care companiile plătesc cealaltă jumătate.

Astfel, suedezii se asigură că salariaţii vor primi 90% din venituri în această perioadă. Mai mult, statul va plăti concediile medicale şi le va permite companiilor să amâne plata anumitor taxe.

Mutarea vine după ce Danemarca a anunţat duminică noapte un plan prin care statul acoperă trei sferturi din salariul muncitorilor concediaţi temporar, în timp ce companiile plătind restul.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO