Business Internaţional

Suedia anunţă care va fi viitorul băncilor: Cel mai mare creditor, Svenska Handelsbanken, închide jumătate din sucursale şi dă afară 1.000 de angajaţi

Suedia anunţă care va fi viitorul băncilor: Cel mai...

Autor: Eduard Ivanovici

16.09.2020, 14:15 1233

Svenska Handelsbanken, cea mai mare bancă din Suedia, a declarat că reducerile de costuri vor afecta până la 1.000 de angajaţi, transmite Bloomberg.

Creditorul plănuieşte să îşi înjumătăţească reţeaua de sucursale, care a fost multă vreme principalul pion al modelului de business din cadrul companiei. De asemenea, echipa de management a anunţat că va investi aproape un miliard de coroane (154,8 milioane de dolari) în sectorul tech al băncii.

„Aceste schimbări ne vor putea ajuta să reducem din costuri”, a declarat Handelsbanken. Per total, măsurile vor rezulta într-un declin de până la un miliard de coroane suedeze din veniturile băncii.

„Reducerile de personal vor afecta aproximativ 1.000 de angajaţi din Suedia în următorii doi ani, neincluzând aici măsurile anunţate în toamna lui 2019”, a declarat banca. Acţiunile au scăzut cu 5% după anunţ.

Până acum, Suedia înregistrează peste 87.000 de infecţii cu coronavirus, circa. 5.800 de decese şi o rata de mortalitate de 579 de oameni per milion de locuitori.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO