Business Internaţional

Succes în Orientul Mijlociu: Putin declară „Victorie!” în Siria şi începe retragerea trupelor

Succes în Orientul Mijlociu: Putin declară...

Autor: Alex Ciutacu

11.12.2017, 19:11 239

Preşedintele Vladimir Putin a făcut un popas neanunţat la baza aeriană rusească din Siria, pentru a declara „victorie”, în urma campaniei militare ce a durat doi ani, anunţă Bloomberg.

După ce le-a ordonat trupelor să înceapă retragerea din Siria, Putin a zburat la Cairo pentru a încheia un business de 30 de miliarde de dolari, împreună cu preşedintele egiprean Abdel-Fattah El-Sisi, ce prevede construirea primei centrale nucleare din Africa de Nord. El urmează să se îndrepte spre Turcia pentru a discuta despre Siria şi despre alte probleme de scuritate regională cu preşedintele Recep Tayyip Erdogan. Dovada de diplomaţie a liderului rus vine în urma tensiunilor dintre Statelor Unite şi mulţi dintre aliaţii tradiţionali ai Rusiei din regiune.

„Forţele noastre armate şi industria noastră armată a demonstrat puterea în creştere demonstrată de armata şi de marina Rusiei”, le-a spus Putin trupelor la baza aeriană Khmeimim, potrivit unei declaraţii din partea Kremlinului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO