Business Internaţional

Substituirea lui Trump de pe buletinele de vot ar necesita un efort colosal, în cazul retragerii

Substituirea lui Trump de pe buletinele de vot ar...

Autor: Mediafax

10.10.2016, 10:00 147

Donald Trump a declarat pe site-ul de socializare Twitter că nu se va retrage din cadrul alegerilor electorale şi că membrii Partidului Republican care îl atacă sunt „făţarnici”.

Conform experţilor, o eventuală substituire a lui Donald Trump cu Mike Pence, candidatul la vice-preşedinţia SUA din partea Partidului Republican, ar reprezenta un efort masiv, cu numai o lună înaintea alegerilor prezidenţiale, care vor avea loc pe data de 8 noiembrie.

”Este imposibil să înlocuieşti pe cineva în august, ca să nu mai vorbim de octombrie”, a declarat Karl Rove, strateg republican.

O înregistrare video din anul 2005 îl surprinde pe Donald Trump, la acea vreme moderator al unei emisiuni tv, făcând comentarii obscene despre femei. În urma acestui scandal, membri ai Partidului Republican, precum senatorul statului Utah, Mike Lee, şi cel al statului Illinois, Mark Kirk, solicită retragerea din cursa prezidenţială a lui Donald Trump.

O schimbare a numelui unei persoane care apare pe buletinele de vot, în apropierea zilei alegerilor, ar reprezenta o măsură fără precedent în istoria alegerilor prezidenţiale americane.

Regulamentul Partidului Republican nu implică existenţa unui mecanism pentru a face posibilă demiterea involuntară a unui candidat prezidenţial de pe un buletin de vot, în cazul în care acesta a fost deja nominalizat. Regula numărul 9, procedura existentă în cadrul Regulamentului, permite demiterea candidatului numai în cazul decesului sau renunţării de bună voie a celui nominalizat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO