LIVE: 15 MINUTE CU UN ANTREPRENOR – Cât loc de dezvoltare mai există pe piaţa cafenelelor din România. O discuţie cu Radu Savopol, cofondator 5 to Go.
Business Internaţional

SUA vrea să ia măsuri radicale pentru combaterea consumului de opiacee: Donald Trump cere pedeapsa cu moartea pentru traficanţii de droguri

Trump a vorbit despre pedeapsa capitală în cadrul unui discurs susţinut în oraşul Manchester, din statul New Hampshire, unde criza de opiacee este accentuată.

Liderul de la Casa Albă a anunţat, de asemenea, măsuri de combatere a prescrierii excesive de medicamente pe bază de opiu şi a accesului insuficient la tratament. 63.600 de persoane au murit în SUA în 2016 din cauza crizei de opiacee, potrivit autorităţilor din domeniul sănătăţii.

"Dacă nu vom avea o abordare dură împotriva traficanţilor de droguri, pierdem timpul. Şi această duritate include pedeapsa cu moartea. Uitaţi-vă la unele dintre ţările care nu sunt permisive ... nu au probleme cu drogurile. Este vorba despre rezolvarea unei probleme foarte, foarte dificile şi dacă nu vom fi duri în raport cu traficanţii nu se va întâmpla nimic, oameni buni. Poate că ţara noastră nu este pregătită pentru acest lucru (n.a. - pedeapsa cu moartea). Este posibil ... deşi personal nu pot să înţeleg asta. Trebuie să schimbăm legile şi lucrăm acum la asta", a spus Trump.

Potrivit estimărilor guvernului american, aproximativ 2,4 milioane de cetăţeni sunt dependenţi de opiacee, care sunt atât o clasă de medicamente precum analgezicele, dar şi heroina - acţionând direct asupra sistemului nervos central.

Casa Albă a precizat că Departamentul de Justiţie va încerca să introducă pedeapsa cu moartea împotriva traficanţilor de droguri "când va fi momentul potrivit în concordanţă cu legea în vigoare".

În afara acestei măsuri radicale, administraţia Donald Trump vrea să modifice programele guvernamentale de sănătate pentru a reduce prescripţiile de opiacee cu o treime în următorii trei ani.

Totodată, preşedintele american doreşte pedepsirea medicilor şi farmaciştilor neglijenţi sau care au legături cu traficanţi de droguri, iar companiile farmaceutice implicate vor fi acţionate în instanţă.

Donald Trump a precizat că va trimite Congresului o cerere pentru aprobarea unui buget în valoare de 6 miliarde de dolari, pentru perioada 2018-2019, cu scopul de a combate criza de opiacee şi traficul de droguri.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.