Business Internaţional

SUA şi-au evacuat personalul de la un consulat din Pakistan

SUA şi-au evacuat personalul de la un consulat din...

Autor: Valentin Vidu - Mediafax

09.08.2013, 09:39 143

Statele Unite şi-au evacuat joi tot personalul neesenţial de la Consulatul din Lahore (Pakistan), a anunţat Departamentul de Stat american, citând "ameninţări specifice" în cadrul unei vaste alerte împotriva unor planuri de atentate Al-Qaida, relatează AFP.

De asemenea, Departamentul de Stat i-a îndemnat pe cetăţenii americani să evite orice călătorie care nu este "esenţială" în Pakistan.

"Pe 8 august 2013, Departamentul de Stat a ordonat plecarea personalului neesenţial de la Consulatul General american din Lahore, în Pakistan", se arată într-un comunicat.

Departamentul anunţă că această evacuare are loc din cauza unor "ameninţări specifice" vizând consulatul american din acest oraş pakistanez.

"Prezenţa mai multor grupări teroriste străine şi locale reprezintă un pericol potenţial pentru cetăţenii americani aflaţi în Pakistan", se mai arată în comunicat.

Această evacuare are loc în contextul în care aproximativ 20 de misiuni diplomatice americane au fost închise de mai multe zile, din cauza unor riscuri de atentate, în special în lumea arabo-musulmană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO