Business Internaţional

SUA se confruntă cu o nouă problemă: Furtuna tropicală Cristobal loveşte sudul ţării. Opt tornade, raportate în acest week-end

SUA se confruntă cu o nouă problemă: Furtuna...

Autor: Alexandru Gologan

08.06.2020, 07:16 60

Furtuna tropicală Cristobal atinge sudul Statelor Unite. Opt tornade au fost raportate în acest weekend. Se estimează că viteza cântului a atins o maximă de 168 de kilometri pe oră, pe ţărm.

Furtuna tropicală Cristobal a venit cu putere din Golful Mexicului pe măsură ce s-a apropiat de coasta Statelor Unite ale Americii. În larg, viteza vântului se estimează că a fost de 80 de km/h Statele Louisiana, Alabama şi Mississippi au fost lovite de furtuni cu ploi abundente şi vânturi puternice.

Riscul crescut de inundaţii persistă pe măsură ce furtuna tropicală continuă să facă pagube. În unele localităţi, nivelul apei provenit din precipitaţii a crescut cu 20 de centimetri pe oră.

Riscul producerii de tornade rămâne în vigoare pentru statele aflate în zona golfului. Opt tornade cauzate de furtuna tropicală Cristobal au fost raportate în centrul şi nordul Floridei. Vânturile au atins o viteză de 168 de km/h pe coastă.

Cristobal este aşteptat să-şi piardă din intensitate treptat în cursul dimineţii de luni. Statele Mississippi, Louisiana şi Arkansas au emis deja avertizări de inundaţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO