Business Internaţional

SUA intră în a şasea zi de „război”. Ciocnirile violente dintre protestatari şi forţele de ordine continuă

SUA intră în a şasea zi de „război”. Ciocnirile...

Autor: Marinela Sarbu

01.06.2020, 07:01 52

Confruntările violente dintre protestatari şi forţele de ordine continuă pentru a şasea zi în SUA, după moartea lui George Floyd, un bărbat de culoare ucis de un ofiţer de poliţie din oraşul american Minneapolis, potrivit CNN.

Într-o intersecţie din centrul oraşului Washington, protestatarii s-au confruntat cu forţele de ordine.

Protestatarii au aruncat cu sticle de apă ln poliţişti care au folosit gaze lacrimogene şi spray-uri de piper pentru a dispersa manifestanţii. Unii dintre aceştia au luat-o la fugă în urma intervenţiei poliţiştilor.

În Santa Monica şi San Diego, California, au loc de asemenea confruntări violente între poliţie şi manifestanţi.

Poliţia încearcă să-i determine pe protestatari să se împrăştie, trăgând cu gloanţe de cauciuc şi alte obiecte în protestatari. Aceştia răspund aruncând cu diverse obiecte, inclusiv plăci de beton, în poliţişti, iar mai multe magazine au fost sparte.

Cel puţin 40 de oraşe şi capitala Washington au impus astăzi interdicţii de circulaţie ca răspuns la protestele violente din toată ţara în acest weekend.

În plus, începând de duminică dimineaţă, aproximativ 5.000 de membri ai Gărzii Naţionale au fost mobilizaţi în 15 state şi Washington DC, cu alţi 2.000 pregătiţi să intervină dacă va fi nevoie.

Protestatarii spun că vor ca toţi cei patru ofiţeri de poliţie implicaţi în moartea lui Floyd să fie condamnaţi.

Poliţistul care i-a provocat moartea lui Floyd după ce l-a asfixiat stând cu genunchiul pe gâtul acestuia preţ de câteva minute a fost acuzat de omor de gradul al treilea - dar protestatarii şi criticii cred că acuzaţia nu este suficient de aspră.

Statele Arizona, Texas şi Virginia au decretat stare de urgenţă care permite agenţilor federali să poată restabili ordinea.

În Chicago a fost închisă zona centrală a oraşului, li se permite accesul doar angajaţilor magazinelor şi ceilor care locuiesc în zonă.

Principalele autostrăzi din Minnesota sunt închise.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO