Business Internaţional

SUA impune societăţilor să dezvăluie diferenţele salariale ale directorilor executivi ai companiilor, în comparaţie cu cele ai angajaţilor

SUA impune societăţilor să dezvăluie diferenţele...

Autor: Alexandru Nanu

05.08.2015, 21:03 519

Companiile americane vor trebui să dezvăluie salariile directorilor executivi ai companiilor şi să-l compare cu salariul mediu al unui angajat. Noua regulă va furniza date noi cu privire la problema politică în ceea ce priveşte inegalitatea între angajaţii unei comapanii, scrie Financial Times.

Comisia de securitate şi schimb, din cadrul autorităţii de reglementare a pieţei din SUA, a votat pentru adoptarea  reguli care cere companiilor cotate la bursă să prezinte raportul de remunerare între directorii generali şi angajaţi.

Regula va oferi acţionarilor informaţii suplimentare, pe care le pot folosi atunci când se analizează practicile de compensare a companiei, un domeniu important de guvernanţă corporativă pe care acţionarii au acum un vot consultativ.

Regina Olshan, expert executive în compensare la firma de avocatură Skadden Arps, a spus: "Nu cunosc nici un investitor care are vreun interes în acest sens. Investitorii sunt mai interesaţi de modul în care sunt remuneraţi directorii executivi, comparativ cu deputaţii."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO