LIVE: AFACERI DE LA ZERO: Andra Cioba şi Cristina Bajdechi au deschis o grădiniţă şi o şcoală cu model de învăţare britanic, pornind de la câteva ateliere de activităţi pentru copii şi părinţi
Business Internaţional

SUA arată că îi poate pălmui pe arabi. Obama cere reducerea importurilor cu o treime în 10 ani

Preşedintele american Barack Obama a impus ca ţintă o reducere aimporturilor SUA de petrol cu o treime în termen de zece ani,răspunzând astfel temerilor americanilor cu privire la efectelecreşterii preţului petrolului asupra evoluţiei economiei,informează Reuters.

Obama a subliniat noile ţinte după ce a petrecut mai multe zileexplicând motivul intervenţiei SUA în Libia.

"Nu există rezolvări imediate. Şi vom continua să fim victimeleschimbărilor de pe piaţa petrolului până în momentul în care vomdeveni serioşi pe termen lung cu privire la politica de obţinere aunei energii mai sigure", a declarat preşedintele american.

Preşedintele democrat a declarat că ţara, care se bazează peimporturile de petrol pentru jumătate din nevoile de zi cu zi, artrebui să crească independenţa faţă de sursele externe de energiepentru a îmbunătăţi securitatea naţională.

"Astăzi propun un nou ţel: unul care este raţional, uşor deatins şi necesar", a declarat Obama. "Când am fost ales pe acestpost, America a importat 11 milioane de barili pe zi. În mai puţinde zece ani de acum încolo, vom reduce importul cu o treime".

"Nu putem continua să trecem din şoc în transă pe probleme desecuritate energetică, grăbindu-ne să propunem acţiuni când preţulgazelor creşte şi apoi să apăsăm butonul pentru a mai trage un puimic de somn când acestea cad din nou", a spus Obama.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.