Business Internaţional

SUA anunţă eliminarea islamiştilor din gruparea Khorasan din Siria

SUA anunţă eliminarea islamiştilor din gruparea...

Autor: Luminiţa Bogdan

23.09.2014, 19:01 662

"Credem că indivizi care pregăteau şi complotau (...) au fost eliminaţi", a declarat contraamiralul John Kirb pentru postul de televiziune ABC.

În afară de organizaţia Stat Islamic, raidurile declanşate de Statele Unite au vizat în noaptea de luni spre marţi gruparea Khorasan, formată din foşti combatanţi ai Al-Qaida, în regiunea Alep, din nordul Siriei, potrivit Pentagonului. Raidurile "au vizat să prevină un atac iminent pregătit de această grupare împotriva intereselor Statelor Unite şi ale occidentalilor", a adăugat Pentagonul.

"Vom evalua în continuare situaţia" din teren, a declarat, pentru postul de televiziune CNN, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, adăugând că "primele informaţii arată că au fost desfăşurate raiduri asupra ţintelor vizate şi acestea vor continua, pentru a preveni comploturile împotriva Europei sau a teritoriului american".

"Gruparea Khorassan" este afiliată organizaţiei Al-Nosra, ramura siriană a Al-Qaida, potrivit Observatorului sirian pentru Drepturile Omului, care, de asemenea, a anunţat uciderea a 50 de combatanţi aparţinând Al-Nosra în raidurile aeriene din Siria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO