Business Internaţional

Studiu: Vaccinul Moderna împotriva Covid-19 creează de două ori mai mulţi anticorpi decât vaccinul Pfizer-BioNTech

Studiu: Vaccinul Moderna împotriva Covid-19 creează de...

Autor: Alex Ciutacu

31.08.2021, 11:52 2189

Vaccinul Moderna împotriva Covid-19 creează de două ori mai mulţi anticorpi decât vaccinul produs de Pfizer-BioNTech, conform unui studio care a comparat răspunsul imunitar în urma inoculării, citat de Bloomberg.

Un studiu la care au participat aproape 2.500 de angajaţi ai unui mare spital din Belgia a scos la iveală faptul că nivelul de anticorpi rezultat în urma inoculării este în medie de 2.881 de unităţi per mililitru în cazul vaccinului Moderna, în comparaţie cu un nivel mediu de 1.108 unităţi per mililitru în cazul vaccinului Pfizer.

Trebuie menţionat că studiul a acoperit persoane vaccinate cu ambele doze, atât în cazul Moderna, cât şi în cazul Pfizer, iar rezultatul se referă la persoane care nu au fost infectate anterior inoculării.

Rezultatele au fost publicate luni într-o scrisoare trimisă către Journal of the American Medical Association. Explicaţiile celor care au efectuat studiul include faptul că vaccinul moderna conţine o cantitate mai mare de substanţă active – 100 de micrograme în cazul Moderna, versus 30 de micrograme în cazul Pfizer-BioNTech.

O altă explicaţie ţine şi de intervalul de patru săptămâni impus între dozele Moderna, în comparaţie cu intervalul de trei săptămâni necesar între dozele Pfizer-BioNTech.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO