Business Internaţional

Studiu: O treime din persoanele infectate cu Covid-19 mint atunci când vine vorba de simptome

Studiu: O treime din persoanele infectate cu Covid-19...

Autor: Mediafax

29.08.2020, 11:27 811

Cercetătorii canadieni spun că oamenii spun minciuni privind simptomele Covid-19

Persoanele care nu au vrut să recunoască simptomele s-ar fi temut de presiunea socială. Echipa a intervievat 451 de americani cu vârste cuprinse între 20 şi 82 de ani

Un nou studiu realizat de Universitatea Brock din Canada arată ca oamenii spun minciuni atunci când sunt întrebaţi despre izolare şi respectarea recomandărilor. Totodată, cercetătorii spun că aceste minciuni vor fi un obstacol pentru autorităţile care vor să prevină răspândirea virusului, scrie CBC News.

Mai exact, cercetărea dezvăluie că oamenii confirmaţi cu Covid-19 ascund faptul că au simptome si mint atunci când sunt întrebaţi despre distanţa fizica respectată.

Echipa a intervievat 451 de americani cu vârste cuprinse între 20 şi 82 de ani. 34% dintre cei infectaţi au negat că ar fi avut simptome atunci când au fost întrebaţi, iar 55% au recunoscut că au ascuns la un moment dat informaţia despre simptomele lor.

Cititit mai multe pe www.mediafax.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO