Business Internaţional

Studiu: Femeile dezvoltă un titru mai mare de anticorpi împotriva SARS-CoV-2 decât bărbaţii

Studiu: Femeile dezvoltă un titru mai mare de anticorpi...

Autor: Cosmin Pirv

13.03.2021, 21:37 200

Femeile dezvoltă după vaccinare un titru mai mare de anticorpi împotriva SARS-CoV-2 decât bărbaţii, arată un studiu realizat în România pe un lot de 313 persoane imunizate.

Studiul, realizat de specialiştii din reţeaua „Regina Maria”, a fost făcut pe un lot de 313 persoane vaccinate cu serul Pfizer, dintre care 259 (82,7%) femei. Măsurarea titrului de anticorpi s-a realizat la o săptămână după a doua doză de vaccin, urmând ca titrul de anticorpi să fie reevaluat la un interval de 3 şi respectiv 6 luni postvaccinare, în mod similar cu monitorizarea serologică aplicată în studiile clinice.

Pentru a urmări dinamica serologică post-vaccinare s-a măsurat titrul anticorpilor anti SARS-CoV-2 cu ajutorul unei metode performante de testare, bazate pe tehnica electrochemiluminiscenţei, cu evidenţierea şi titrarea anticorpilor lg anti-Spike.

„Studiul nostru a fost realizat folosind testele cantitative Elecsys Anti-SARS-CoV-2 S, marca Roche, care identifică întreg titrul de anticorpi dezvoltaţi, inclusiv anticorpii lgG neutralizaţi, cei care asigură imunitatea de lungă durată. Valoarea de referinţă în cazul acestor teste este de 0.8 U/ml, iar orice valoare ce depăşeşte acest cut-off indică prezenţa anticorpilor specifici în eşantionul de produs biologic analizat”, a declarat Andreea Alexandru, medic primar medicină de laborator.

Rezultatele preliminare ale studiului arată că răspunsul imun apărut după vaccinare este mai amplu la persoanele care au trecut deja prin boala COVID-19 decât al participanţilor la studiu care au declarat că nu au trecut prin această infecţie.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO