Business Internaţional

Străinii cumpără datorii chineze cu mai multă poftă ca niciodată

Străinii cumpără datorii chineze cu mai multă poftă...

Autor: Bogdan Cojocaru

27.10.2020, 00:00 75

Investitorii străini au venit în China pentru randamente şi au rămas pentru monedă: cumpără obligaţiuni chinezeşti cu o poftă mai mare ca niciodată, chiar dacă investitorii interni continuă să renunţe la aceste instrumente de datorie, scrie Bloomberg.

Fondurile străine şi-au sporit deţinerile de datorii suverane chineze cu suma record de 439 miliarde de yuani (66 miliarde de dolari) în trimestrul trecut, potrivit calculelor Bloomberg.

Cu un randament pe 10 ani la 3,19%, valorile mobiliare sunt atractive pentru traderii străini într-un moment în care 16 miliarde de dolari din datoria mondială generează yielduri mai mici de zero.

Străinii cumpără obligaţiuni în yuani pentru că acestea sunt denominate într-o monedă care tocmai a urcat la cel mai ridicat nivel din iulie 2018.

De asemenea, vor primi sprijin pe termen lung datorită intrărilor de capital pasiv, după cum FTSE Russell a urmat luna trecută JPMorgan Chase & Co şi Bloomberg Barclays pentru a le include în indicii săi majori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO