Business Internaţional

Ştiri pe scurt Europa de Est

Din cauza divergenţelor existente între patrudintre companiile care încearcă să vândă grupul polonez dindomeniul telecomunicaţiilor Polkomtel, tranzacţia în valoare de 18mld. zloţi (4,5 mld. euro) ar putea eşua, scrie Warsaw BusinessJournal.

Ungurii au achiziţionat sau vândut 104.396 deautovehicule second-hand în primul trimestru al acestui an, încreştere cu 6% faţă de perioada similară a anului trecut, potrivitWeltauto, divizia de autovehicule second-hand aPorsche Hungaria, scrie Budapest Business Journal.

PPF Group, vehiculul de investiţii almagnatului ceh Petr Kellner, pregăteşte listarea subsidiarei HomeCredit, holdingul care reuneşte operaţiunile de consumer financedin Cehia, Slovacia, Federaţia Rusă, Kazahstan şi Belarus alegrupului, scrie Financial Times. Prin listare, grupul îşi vafinanţa expansiunea în Asia şi Africa de Nord.

Preţurile de producător din Bulgaria au urcatcu 10,7% în aprilie faţă de aceeaşi lună a anului trecut,comparativ cu o creştere anuală de 13,5% în luna anterioară, scrieThe Sofia Echo. Faţă de martie, preţurile au avansat uşor, cu0,6%.

Bulgaria se va baza pe vânzarea de participaţiiminoritare în cadrul companiilor energetice locale de stat pentrurestructurarea sectorului şi pentru investiţii, scrie The SofiaEcho. Statul ar putea decide de asemenea să caute investitoriprivaţi pentru participaţii minoritare în cadrul unor distribuitoride electricitate.

Banca centrală a Belarusului a majorat dobândade referinţă de la 14% la 16% în încercarea de a încetini creştereapreţurilor, scrie BBC News. Săptămâna trecută guvernul a decisdevalorizarea rublei belaruse cu 36% faţă de dolar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO