Business Internaţional

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Autor: Andrei Cîrchelan

20.06.2012, 00:00 77

AvtoVAZ, cel mai mare producător auto din Rusia, care urmează să fie preluat de grupul Renault-Nissan, a anunţat că lansează în premieră o linie de maşini cu transmisie automată în parteneriat cu japonezii de JATCo, potrivit Ria Novosti. JATCo, producător de transmisii automate, ar putea construi astfel o fabrică în Rusia dacă noua gamă Lada Granta se vinde bine, potrivit preşedintelui companiei nipone Takashi Hata. Vânzarea noului model ar putea începe în august 2012.

Rusia va trebui să îşi reducă substanţial deficitul bugetar dacă preţul ţiţeiului scade sub 90 de dolari pe baril, a declarat prim-vicepremierul rus Igor Şuvalov, citat de Ria Novosti. În bugetul Rusiei pentru acest an se estimează un deficit de 1,5% din PIB, însă în aprilie autorităţile de la Moscova au redus prognoza de deficit bugetar la 0,5% din PIB, bazându-se pe un preţ al ţiţeiului produs în zona munţilor Urali de 115 dolari pe baril. Preţul ţiţeiului Brent a scăzut de la un maxim de aproximativ 118 dolari barilul la mai puţin de 100 de dolari în ultimele săptămâni din cauza crizei economice din zona euro.

Ungaria intenţionează să înjumătăţească taxa bancară, dar să implementeze o taxă pe tranzacţiile financiare în 2013, scrie portfolio.hu. Proiectul de buget al Ungariei pe 2013 porneşte de la premisa că jumătate din veniturile obţinute prin taxa bancară va rămâne în sistem, iar guvernul poartă discuţii cu băncile şi structurile de reglementare în privinţa taxei pe tranzacţii financiare, care ar trebui să aducă la buget o sumă de aproximativ un miliard de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO