Business Internaţional

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Autor: Ioana Nita

16.05.2012, 00:01 34

Bulgaria se aşteaptă ca în staţiunea litorală Sunny Beach să sosească în ultimele zece zile ale lunii mai grupuri mari de turişti din Rusia, Marea Britanie, Germania şi Irlanda, scrie Novinite. Reprezentanta Uniunii Proprietarilor de Hoteluri, Elena Ivanova, estimează că rata de ocupare a hotelurilor din staţiune va depăşi 20% după data de 20 mai. Turiştii care şi-au făcut rezervare încă de la începutul primăverii vor beneficia de discount-uri mari. Analiştii anticipează creşterea numărului de turişti străini cu 5-8% pentru vara aceasta. Numărul turiştilor ruşi va avansa cu 12-15% datorită simplificării procedurii de obţinere a vizei, iar rezervările făcute de germani sunt în creştere cu 4% faţă de anul trecut. Oficialii bulgari estimează că numărul total de turişti de anul acesta va fi cu 8% mai mare decât cel înregistrat în sezonul estival din 2011.

Ministerul Apărării din Bulgaria intenţionează să vândă mai multe proprietăţi imobiliare atractive, scrie Novinite. Guvernul bulgar este pe punctul de a aproba vânzarea a 18 proprietăţi de care armata nu mai are nevoie. Printre acestea se numără un teren de 1,5 milioane metri pătraţi din regiunea Burgas, pe care se află nouă clădiri care valorează peste 23 milioane leva (11,76 milioane euro), şi o altă proprietate de dimensiuni similare situată în sud-vestul oraşului Sandanski, estimată la peste 7,2 milioane leva (3,68 milioane euro). Alte proprietăţi de vânzare ale armatei se află în Balcic, Pleven, Chirpan, Ruse şi Vratsa. Ministerul Apărării va scoate la licitaţie proprietăţile, preţul de pornire fiind cu 10% mai mare decât valoarea lor reală. În 2009-2010 ministrul apărării Aniu Angelov a declarat că intenţionează să vândă aproximativ 976 de proprietăţi ale Armatei. Anul trecut Ministerul Apărării a organizat 194 de licitaţii, dar a reuşit să vândă doar 26 proprietăţi, în valoare de 7,4 milioane leva (3,78 milioane euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO