Business Internaţional

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Autor: Bogdan Cojocaru, Ioana Nita

15.05.2012, 00:01 41

Unitatea 7 a centralei nucleare bulgare Kozlodui va deveni funcţională până în 2022 sau cel mai târziu în 2023, a declarat ministrul economiei şi energiei Delyan Dobrev, citat de Novinite. Oficialul a menţionat că nou-înfiinţata companie de proiect va purta întreaga responsabilitate financiară. Compania are un capital iniţial de două milioane de leva (un milion euro), iar reactorul va fi finalizat până în octombrie 2012.

Operatorul aerian polonez LOT Airlines controlat de stat a transportat un număr record de pasageri pentru luna aprilie, de 405.000 persoane, cu 5% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, scrie Warsaw Business Journal. "În aprilie am înregistrat un număr record de pasageri pentru toate zborurile, atât la clasa business, cât şi la cea economică, fiind ocupate 75% din numărul total de locuri", a afirmat Leszek Chorzewski, purtătorul de cuvânt al companiei, . El a menţionat că şi zborurile interne au înregistrat o creştere a numărului de pasageri, rata de ocupare fiind de 75% faţă de 69% în acelaşi interval de timp din 2011. Această performanţă este rezultatul implementării unei strategii care are ca scop să crească profitabilitatea companiei. În prezent, discuţiile cu privire la preluarea LOT de către Turkish Airlines sunt într-un stadiu avansat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO