Business Internaţional

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Autor: Catalina Apostoiu

04.08.2011, 00:01 40

Propunerea Comisiei Europene de diminuare apragului de co-finanţare pentru investiţiile susţinute cu fondurieuropene de la minimum 15% la cel puţin 5% ar putea aduce economiide aproximativ 300 mil. euro la bugetul ţării, potrivit BudapestBusiness Journal.

British American Tobacco (BAT) a decis să seretragă din cursa pentru participaţia de 79,83% deţinută deguvernul bulgar în cadrul producătorului de ţigări Bulgartabac,scrie Sofia Echo. Astfel, singurul candidat pentru grupul bulgardeţinut de stat rămâne BT Invest din Austria.

Bulgaria a lansat lucrările de construcţie aleautostrăzii Maritsa, potrivit Sofia News Agency. Primul tronson,Orizovo-Dimitrovgrad, are o lungime de 31,4 km şi face parte dinautostrada transeuropeană ce leagă Europa Centrală şi de Est deOrientul Mijlociu şi Asia.

În decurs de şapte, până la zece ani, Ucrainaşi-ar putea majora producţia de hidrocarburi la un nivel la careşi-ar putea acoperi în întregime necesarul de gaze naturale, fără amai avea nevoie de importuri, scrie KyivPost.

Producătorul ceh de autovehicule Skoda Auto araportat venituri din vânzări în creştere cu 25,7% pe primulsemestru faţă de perioada similară a anului trecut şi o creştere de81,5% a profitului operaţional, producţia avansând cu 201,% faţă deanul trecut, potrivit Ceskapozice.

Empik Media & Fashion a achiziţionat 70%din acţiunile librăriei online Gandalf în schimbul a 12 mil. zloţi(2,9 mil. euro), semnând în acelaşi timp un acord ce garanteazăEM&F opţiunea de a achiziţiona şi restul de 30% la o datăulterioară, scrie Warsaw Business Journal.

BRE Bank, divizie a Commerzbank şi al treileamare creditor al Poloniei după active, a anunţat mai mult de odublare a profitului net pe primul semestru în urma unui câştig dinvânzarea de credite neperformante, scrie Bloomberg. Profitul acrescut la 542,9 mil. zloţi (135 mil. euro) de la 239,7 mil. zloţicu un an în urmă.

Bank Pekao a raportat un profit în creştere cu15% pe trimestrul doi, al doilea mare creditor al Polonieimajorându-şi veniturile din credite, scrie Bloomberg. Profitul neta urcat la 714,3 mil. zloţi (177,5 mil. euro) de la 619,1 mil.zloţi cu un an în urmă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO