Business Internaţional

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Foto Shutterstock

Compania energetică franceză Dalkia poartănegocieri exclusive cu autorităţile din Varşovia pentruachiziţionarea SPEC, compania care asigură încălzirea oraşuluiVarşovia, scrie Warsaw Business Journal. Polonia şi-a bugetatvenituri de aproximativ 750 mil. zloţi (188,8 mil. euro) de pe urmavânzării.

Compania energetică cehă EPH şi-a declaratintenţia de a achiziţiona centrale energetice vechi pe cărbune dinGermania, potrivit Czechposition. Conform oficialilor EPH, grupuleste pregătit să investească miliarde de coroane pe piaţa germanăşi analizează investiţii şi în Slovacia.

Producţia industrială cehă a accelerat puternicîn mai, avansând cu 15,2% faţă de numai 4,7% în aprilie, depăşindchiar şi cele mai optimiste estimări ale analiştilor, potrivitAktualne.cz. Evoluţia se datorează creşterii economice stabile dinGermania şi alte ţări euro. C

Parlamentul ungar a aprobat o serie de legiimportante, printre care cea care vizează introducerea taxei peproduse alimentare nesănătoase de la 1 septembrie şi cea astatutului legal al preşedintelui, scrie Politics.hu. Salariulpreşedintelui nu va putea depăşi o valoare echivalentă cu de 39 deori salariul de bază al unui funcţionar public.

Comisia Europeană a respins propunereaBulgariei de a cheltui fondurile nefolosite din programuloperaţional de transport pentru repararea drumurilor, a declaratluni ministrul pentru dezvoltare regională Rosen Pelvneliev,relatează Sofia Echo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO