Caută doar în titlu
Business Internaţional

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Meinvest, cel mai mare producător de oţel dinUcraina, a înregistrat în 2010 un profit net consolidat de 437 mil.dolari (301,5 mil. euro), în creştere de la 334 mil. dolari cu unan în urmă, scrie Kyiv Post. Compania este deţinută de RinatAhmetov, cel mai bogat om din Ucraina şi patronul echipei de fotbalŞahtior Doneţk, antrenată de Mircea Lucescu.

Parlamentul Ucrainei va sprijini propunereaguvernului de a permite privatizarea reţelei de gazoducte prinintermediul căreia gazele ruseşti ajung în Europa, scrie Kyiv Post.Ucrainenii vor să-şi modernizeze sistemul de gazoducte cu ajutorulRusiei şi UE pentru a oferi o alternativă la proiectele NorthStream şi South Stream.

Polonia urmează să invite companii din Cehia sătermine sectoarele de autostradă începute de grupul chinez COVEC,scrie Ceskapozice. Autorităţile poloneze au fost nevoite sărezilieze contractul cu grupul chinez ca urmare a întârzierilorcauzate de neplata subcontractorilor.

Guvernul ungar plănuieşte să reformeze sistemulde pensii pe modelul celui din Suedia, scrie Budapest BusinessJournal. Executivul intenţionează să interzică pensionareaanticipată şi să echilibreze veniturile şi cheltuielile sistemului,ceea ce ar putea duce la majorarea vârstei de pensionare.

Compania poloneză din industria chimică Tarnowintenţionează să strângă 152 mil. euro din vânzarea de acţiunipentru a finanţa achiziţia unui concurent, scrie agenţia de presăThomson Reuters.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.