Business Internaţional

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Foto Shutterstock

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Autor: Catalina Apostoiu

30.06.2011, 00:01 83

Numărul turiştilor germani care se vor îndreptacătre litoralul bulgar în acest sezon estival este de aşteptat săfie cu aproximativ 20% mai mare decât anul trecut, potrivit SofiaNews Agency.

Membrii guvernului şi ai partidelor deopoziţie din Ungaria au depus 20 de propuneri de amendamenteprivitoare la taxa pe produsele nesănătoase, cea mai importantăvizând amânarea implementării noii taxe până pe 1 ianuarie 2012faţă de 1 septembrie 2011, scrie Portfolio.hu.

Compania Akamai Technologies a anunţat că se vaextinde în cinci ţări din Europa Centrală şi de Est, şi anumeCehia, Ungaria, Polonia, România şi Slovacia, pe fondul cererii încreştere de tehnologie de cloud computing, scrie Portfolio.hu.

Compania americană McCormick, lider pe piaţamondială a condimentelor, va achiziţiona Kamis, liderul polonez dinsectorul de profil în următoarele luni, preţul ridicându-se la 830mil. zloţi (207 mil. euro), scrie Warsaw Business Journal.

Divizia AFI Europe a companiei Africa-IsraelInvestments intenţionează să vândă jumătate din complexul comercialşi de birouri Palace Flora din Praga în schimbul a 22 mil. euro,potrivit publicaţiei israeliene Globes.

Deşi au fost mult mai afectaţi decâtvest-europenii de criza financiară, locuitorii din Europa Centralăşi de Est nu se declară extrem de nemulţumiţi de condiţiile detrai, potrivit unui sondaj citat de Financial Times. În ciudaproblemelor, 43% din cei intervievaţi s-au declarat mulţumiţi deviaţa lor, comparativ cu 44% într-un sondaj similar realizat în2006.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO