Business Internaţional

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Autor: Catalina Apostoiu

13.04.2011, 23:30 16

Vattenfall, cea mai mare companie de utilităţidin nordul Europei, este de aşteptat să-şi finalizeze vânzareaactivelor sale poloneze până în luna iulie, scrie Bloomberg.Compania şi-ar putea vinde activele separat pentru a acceleraprocesul.

Divizia europeană Opel a GM a începutprocesul de extindere în valoare de 500 mil. euro a fabricii demotoare din Szentgotthard, vestul Ungariei, potrivit MTI. Guvernulungar a aprobat un ajutor de stat de 5,5 mld forinţi (21 mil. euro)pentru susţinerea investiţiei care va crea 2.500 de locuri demuncă.

Bulgaria a vândut activele de producţie aleoţelăriei falimentare Kremikovtzi în cadrul celei de-a patralicitaţii după reducerea preţului iniţial cu 44%, până la 316 mil.leva (162 mil. euro), scrie Bloomberg. Oţelăria a fost plasată subadministrare judiciară în 2008 după ce nu a reuşit să răscumpereobligaţiuni în valoare de 325 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO