Business Internaţional

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Autor: Constanta Catalina Apostoiu

30.03.2011, 23:35 40

Compania franceză AgroGeneration, care cultivăcereale şi plante oleaginoase în Ucraina, a semnat acorduri deachiziţionare a mai multor ferme din această ţară, scrie KyivPost.Fiecare din aceste ferme controlează terenuri agricole cereprezintă 15-30% din suprafaţa cultivată de companie, care acrescut cu 20% în 2010, până la 48.000 de hectare.

Potrivit preşedintelui Ucrainei ViktorIanukovici, după 31 martie 2011, când expiră perioada de impunere acotelor la export pentru cereale, guvernul ţării va pregătilegislaţia care va schimba actualul regim pentru taxe vamale în cazde necesitate, potrivit KyivPost.
Guvernul croat se pregăteşte să modificelegea privatizării pentru a nu permite niciunui acţionar săachiziţionize mai mult de 49% din acţiunile companiei din domeniulenergiei INA, a declarat primul-ministru Jadranka Kosor, citată dePortfolio.hu. Grupul ungar MOL este cel mai mare acţionar al INA,cu 47,25% din acţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO