LIVE: Acum la ZF IT Generation, Start-up Pitch: Ce planuri de dezvoltare are platforma de tip “device as a service” INKI.TECH? Cum va fi finanţată expansiunea start-up-ului? Urmăriţi o discuţie cu Liviu Huluţă, CEO al INKI.TECH
Business Internaţional

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Forintul ungar, moneda cu cea mai slabăevoluţie dintre monedele ţărilor emergente, şi-ar putea reveni în2011 de pe urma deciziei guvernului de a folosi transferurile cătrefondurile private de pensii pentru acoperirea deficitului bugetar,consideră analiştii mai multor bănci, scrie Bloomberg.

Ucrainei i-ar putea fi refuzată următoareatranşă din împrumutul acordat de Fondul MonetarInternaţional dacă nu va creşte vârsta de pensionare, a declaratadjunctul primului-ministru Serhiy Tigipko, scrie Bloomberg.Misiunea FMI de la Kiev a condiţionat acordarea tranşei de unmiliard de dolari de îndeplinirea unor condiţii.

Polonia intenţionează să vândă compania detransport feroviar de mărfă PKP Cargo unor investitori străinistrategici şi nu să listeze acţiunile la bursa de la Varşovia,scrie Bloomberg. Acţiunile PKP Cargo vor fi vândute până cel maitârziu la mijlocul anului 2011.

Aldi, lanţul german de supermarketuri, cunoscutpentru politica agresivă de preţ, ia în calcul posibilitatea de aintra pe piaţa bulgară, scrie Sofia News Agency. Anunţul a venitdupă ce un alt retailer german, Lidl, îşi va deschide la sfârşitullunii primele magazine în Bulgaria.

Compania rusească de energie Inter Rao şi-amanifestat intenţia de a prelua activele bulgare ale gigantuluiitalian Enel, scrie Dnevnik. Ruşii sunt interesaţi de un pachet de73% constând în acţiuni la centrala pe cărbuni Maritsa East-3 şicentralele eoliene Kamen Briag şi Shabla.

Grupul bancar Getin, controlat de LeszekCzarnecki, unul dintre cei mai bogaţi polonezi, va prelua diviziabancară din Polonia a Allianz, care deţine în prezent un portofoliude peste 70.000 de clienţi, scrie Warsaw Businees Journal. AllianzBank a fost scoasă la vânzare pentru că începând cu anul 2008 aînregistrat pierderi importante.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.