Business Internaţional

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Foto: Shutterstock

Autor: Bogdan Cojocaru

01.02.2013, 00:00 82

Comisia Europeană a anunţat că a suspendat plăţi de 3,5 miliarde zloţi (832 milioane euro) destinate Poloniei pentru finanţarea construcţiei de drumuri prin proiecte ale Directoratului General Naţional al Drumurilor şi Autostrăzilor, scrie Warsaw Business Journal. CE a decis suspendarea fondurilor după lansarea unei anchete privitoare la existenţa unui cartel vizând trei proiecte de construcţie de drumuri cofinanţate prin programul operaţional "Infrastructură şi mediu". Procurorii polonezi au pus deja 11 persoane sub acuzare în acest caz.

Oamenii de afaceri vor "inunda" Bulgaria pentru a investi aici şi primi cetăţenie bulgară, a declarat vicepremierul bulgar Simeon Djankov. El este, de asemenea, ministru de finanţe, scrie Novinite. Afirmaţiile au fost făcute în timpul unei vizite de inspecţie la o nouă unitate de producţie a unei fabrici de textile. Djankov a explicat că în ultimii ani investitorii au arătat un interes mare pentru două sectoare, producţia de software şi logistica, atraşi de faptul că experţii bulgari pot concura la nivel mondial, şi fabricarea de piese auto. Potrivit ministrului, şase mari companii şi-au exprimat în 2012 interesul pentru a investi, iar până la sfârşitul anului cel puţin una de anvergură internaţională ar putea începe să producă maşini şi alte tipuri de vehicule în Bulgaria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO