Business Internaţional

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Foto: Shutterstock

Autor: Ioana Nita

22.11.2012, 00:00 133

Ieri au început în Bulgaria lucrările de construcţie la magistrala de metrou care va face legătura între centrul capitalei Sofia şi aeroportul de la marginea oraşului, scrie Novinite. Magistrala va avea o lungime de 5 km, va include patru staţii şi va deveni funcţională din 2015. Noul tronson de metrou va permite călătorilor să parcurgă distanţa dintre aeroportul Sofia şi centrul capitalei în doar 15 minute. La inaugurarea construcţiilor au participat primarul capitalei, Iordanka Fandakova, şi ministrul transportului Ivailo Moskovki. La sfârşitul lunii august a fost inaugurată cea de-a doua magistrală a metroului din Sofia care leagă cartierul rezidenţial Nadejda de bulevardul Cerni Vrah prin 11 staţii noi.

Guvernul Ungariei a semnat ieri un acord de cooperare cu producătorul auto japonez Suzuki, acesta fiind al cincilea parteneriat strategic încheiat de statul ungar cu marile companii internaţionale prezente pe piaţa locală, scrie Portfolio.hu. Potrivit directorului adjunct al diviziei Suzuki din Ungaria, Laszlo Urban, cel mai important aspect al parteneriatului vizează dezvoltarea infrastructurii rutiere. Odată cu deschiderea uzinei Suzuki, la Esztergom, compania a solicitat cabinetului ungar să îşi asume o responsabilitate mai mare în această privinţă. Celelalte patru acorduri au fost semnate cu Coca-Cola, producătorul farmaceutic Richter, producătorul de aluminiu Alcoa-Kofem şi cu producătorul auto german Daimler. Ungaria încearcă astfel să construiască o economie bazată pe forţă de muncă şi se aşteaptă ca producţia industrială să rămână coloana vertebrală a economiei naţionale, a spus premierul ungar la semnarea acordului strategic cu Daimler. El a adăugat că centrele de producţie industrială trebuie înfiinţate pentru a îmbunătăţi competitivitatea ţării. Producătorul auto german deţine o uzină Mercedes în centrul Ungariei, la Kecskemet.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO