Business Internaţional

Ştiri pe scurt din business-ul internaţional

Autor: Constanta Catalina Apostoiu

27.02.2011, 23:25 17

Pirelli, al treilea mare producător de anvelopeal Europei, va investi aproximativ 300 de milioane de euro în Chinaîn următorii trei ani în încercarea de a profita de cererea încreştere de pe cea mai mare piaţă auto a lumii, scrie Bloomberg.Compania va dubla capacitatea fabricii sale din Jining, provinciaShandong, până la 10 milioane de anvelope în următorii doi ani.Pirelli se aşteaptă ca vânzările din Asia să avanseze cu 20% înacest an.

Volkswagen, cel mai mare constructor auto alEuropei, şi-a devansat rivalul Ford Motor Co. în cursa câştiguriloranul trecut pe fondul creşterii cererii din China, potrivitBloomberg. Profitul net al VW a crescut de şapte ori până la 6,84miliarde de euro în 2010. Ford a înregistrat un profit de 6,56miliarde euro, în timp ce profitul GM a atins 4,7 miliarde de euro.VW vrea să detroneze Toyota, cel mai mare producător al lumii, pânăîn 2018.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO