Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Autor: Anca Dumitrescu, Marius Oncu

12.07.2012, 00:01 57

Banca americană JP Morgan Chase vrea să recupereze mai multe milioane de dolari, sub formă de beneficii în acţiuni, de la directorii implicaţi în pierderile din operaţiunile de trading ale băncii, potrivit Wall Street Journal. Cererea în acest sens va fi făcută vineri, la raportarea rezultatelor financiare trimestriale ale băncii. Fostul director pentru investiţii al JP Morgan Ina Drew, care a demisionat în această primăvară după dezvăluirea de către bancă a unor pierderi de cel puţin 2 miliarde de dolari, se va număra probabil printre directorii care vor fi solicitaţi să returneze beneficiile.

Puterea de cumpărare a aurului calculată în bere se află la un nivel destul de ridicat, o uncie asigurând în acest an 136 de litri la festivalul Oktoberfest din München, peste media ultimelor decenii, de 87 de litri, şi are în continuare perspective bune de creştere, potrivit unui raport al Erste. În timp ce un litru de bere la Oktoberfest costa echivalentul a 0,82 euro în 1950 şi 9,50 euro în 2012, o uncie de aur, care în urmă cu 62 de ani cumpăra uşor peste 80 de litri de bere, înseamnă acum 136 de litri. Creşterea anuală a preţului berii s-a situat în medie la 4,1% începând din 1950. Valoarea maximă a aurului, calculată în bere, a fost înregistrată în 1980, când cu o uncie se puteau cumpăra 227 de litri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO