Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Autor: Bogdan Cojocaru, Anca Dumitrescu

13.06.2012, 00:00 48

Tokio a depăşit Luanda, capitala Angolei, devenind cel mai scump oraş pentru expaţi într-un clasament cu 214 concurenţi în care Moscova este cel mai costisitor oraş din Europa, scrie Bloomberg. Topul a fost realizat de Mercer, iar analiza foloseşte New Yorkul ca etalon şi se bazează pe comparaţia preţurilor a peste 200 de elemente. Costurile pe care le implică locuinţa sunt esenţiale în calcularea poziţiei în clasament, acestea fiind de obicei cele mai mari pentru expaţi. Astfel, de exemplu, o pereche de pantaloni blue jeans costă 174 dolari în Luanda, iar în Moscova un expat plăteşte 9,6 dolari pentru un ziar de circulaţie internaţională. În Tokio, o ceaşcă cu cafea costă 8,15 dolari, iar chiria medie pentru un apartament cu două dormitoare se ridică la 4.766 dolari pe lună.

Comisarul european pentru comerţ, belgianul Karel De Gucht, este acuzat că a evitat plata impozitelor pentru un câştig de 1,2 milioane euro, în cadrul unei investigaţii referitoare la stilul său de viaţă, potrivit publicaţiei economice belgiene De Tijd, citată de AFP. De Gucht, fost şef al diplomaţiei belgiene în perioada 2004-2009, şi soţia sa sunt anchetaţi de mai mulţi ani de Inspecţia Specială pentru Impozite (ISI) din cadrul Ministerului Finanţelor, al cărei rol este combaterea fraudelor fiscale grave şi organizate. Comisarul a încercat, fără succes, să împiedice în justiţie accesul ISI la conturile sale bancare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO