Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

no title

Peste trei milioane de greci din totalul de 11 milioane se aflau în pragul sărăciei şi excluziunii sociale în 2010, conform statisticilor oficiale anunţate de Elstat, informează AFP. La nivelul Uniunii Europene, această proporţie este depăşită doar de Bulgaria (41,6%), România (41,4%), Letonia (38,1%), Lituania (33,4%), Ungaria (29,9%) şi Polonia (27,8%). Circa 20 la sută din populaţia Greciei este afectată de riscul sărăciei, media europeană fiind de 16,4 la sută.

Companiile de asigurări au înregistrat în 2011 costuri de 105 miliarde dolari, cele mai mari din istorie, în urma dezastrelor naturale precum seismul din Japonia şi furtunile din Statele Unite, potrivit grupului german Munich Re, transmite Bloomberg. Costurile consemnate anul trecut de asigurători în urma mai multor cutremure devastatoare şi a unui număr mare de catastrofe provocate de fenomene meteorologice extreme au fost de două ori mai mari decât cele din 2010 şi au depăşit recordul anterior, de 101 miliarde dolari, din 2005. Munich Re este cel mai mare grup de reasigurări din lume.

Trei bancheri elveţieni au fost inculpaţi la New York pentru că au ajutat contribuabilii americani să ascundă 1,2 miliarde dolari de Fisc, a anunţat procurorul din Manhattan, informează AFP. Cei trei, Michael Berlinka, în vârstă de 41 de ani, Urs Frei, 51 de ani, şi Roger Keller, 47 de ani, au fost puşi sub acuzare pentru elaborarea unui plan, "împreună cu contribuabili americani şi alte persoane, pentru ascunderea a 1,2 miliarde de dolari de fisc". Procurorii americani nu precizează dacă cei trei sunt la dispoziţia justiţiei americane, anunţând doar că sunt rezidenţi elveţieni.

Uzbekistan a întrerupt miercuri livrările de gaze naturale către Tadjikistan, scrie Ria Novosti. "TajikTransGaz a cerut Uztransgaz să semneze un acord în 2012 privind furnizarea de gaze naturale, însă partea uzbecă a amânat semnarea contractului", au declarat oficiali din Tadjikistan. Oficialii au precizat că pe 22 decembrie 2011 vice-premierul din Tadjikistan a trimis o scrisoare oficială omologului uzbec. În replică, acesta a răspuns că problema livrării gazelor din Uzbekistan nu a fost rezolvată cu principalii cumpărători, China şi Rusia, astfel că semnarea unui nou acord nu este posibilă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO