Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Autor: Bogdan Cojocaru, Vlad Popescu

15.12.2011, 00:01 60

Rusia este deschisă oricărei cereri venite din partea Uniunii Europene pentru asistenţă în lupta contra crizei datoriilor suverane şi este pregătită să finanţaze măsurile anticriză prin intermediul Fondului Monetar Internaţional, a declarat consilierul prezidenţial Serghei Prikhodko, citat de agenţia Ria Novosti. "Suntem interesaţi de eforturile de solidaritate comune cu statele UE care le-ar putea ajuta să depăşească procesele complexe şi ambigue care ameninţă stabilitatea zonei euro, cel puţin stabilitatea financiară, şi care ar putea afecta legăturile cu Rusia", a spus Prikhodko.

Preţul gazelor naturale furnizate de Rusia Ucrainei s-ar putea înjumătăţi de anul viitor la 224 dolai pe mia de metri cubi, a declarat un oficial guvernamental ucrainean citat de Ria Novosti. "Preţul va fi de aproximativ 224 de dolari, dar avem nevoie de un nivel şi mai redus, având în vedere că nivelul la care Naftogaz (companie de petrol şi gaze naturale deţinută de statul ucrainean) merge în pierdere este de 205 dolari", a afirmat sursa citată. În ultimul trimestru al acestui an, Ucraina plăteşte 400 de dolari pe mia de metri cubi de gaze naturale importaţi din Rusia.

Ungaria, prin ministerul ungar pentru dezvoltare naţională şi agenţia naţională de administrate a activelor, a achiziţionat printr-o licitaţie publică o paricipaţie care-i oferă controlul companiei auto Raba, scrie Portfolio.hu. Ungaria nu poate deveni independentă din punct de vedere economic fără o influenţă mai mare în sectoarele industriale strategice, a declarat János Fónagy, secretar de stat în ministerul dezvoltării.

Boeing a câştigat un nou contract uriaş, de 19 miliarde de dolari, urmând să-i livreze Southwest Airlines 208 aeronave din seria 737, aceasta fiind cea mai mare comandă fermă obţinută vreodată, transmite Reuters. Grupul american a semnat în noiembrie cu operatorul de transporturi aeriene Emirates un contract de 18 miliarde de dolari, atunci cel mai mare din istoria companiei, pentru 50 de avioane 777. Ulterior, grupul Lion Air, cel mai mare operator privat din Indonezia, a semnat cu Boeing o comandă de 230 de avioane 737, estimată potrivit preţurilor de listă la 21,7 miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO