Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Autor: Marius Oncu, Vlad Popescu

24.11.2011, 00:02 50

Comenzile industriale noi din zona euro au înregistrat în septembrie cea mai mare scădere lunară începând cu decembrie 2008, mai amplă decât anticipau analiştii, iar acesta ar putea fi un nou semn că Europa se îndreaptă către recesiune, transmite agenţia Thomson Reuters. În septembrie, comenzile din zona euro au coborât cu 6,4% faţă de august, cu scăderi puternice în Franţa şi Germania, pilonii uniunii monetare, potivit Eurostat, biroul de statistică al UE.

Belgia încearcă să determine Franţa să suporte mai mult din costurile intervenţiei de salvare a băncii Dexia de la faliment, speriind acţionarii care credeau că implementarea acordului de bailout de 90 de miliarde de euro convenit în octombrie mai depinde numai de formalităţi, potrivit agenţiei Thomson Reuters. Cele două guverne nu se înţeleg pe garanţiile pentru finanţarea pe termen scurt menite să deconecteze activele "toxice" ale băncii de la perfurziile cu bani publici şi să permită grupului să revină pe pieţele financiare, scriu două ziare belgiene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO