Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Autor: Andreea Mindrila, Vlad Popescu

18.10.2011, 00:02 95

Grupul Kinder Morgan a încheiat un acord de cumpărare a companiei El Paso pentru 21,1 mld. dolari (15,3 mld. euro). Aceasta este cea mai mare tranzacţie din industria energetică din SUA din ultimul an şi va conduce la crearea celei mai mari reţele de conducte de gaz natural din SUA, care va avea 107.000 km, scrie Bloomberg.

Gigantul din domeniul mineritului Rio Tinto plănuieşte să vândă 13 companii de aluminiu din Australia, Europa şi din Statele Unite, deoarece acestea "nu se mai aliniază strategiei noastre", conform declaraţiilor conducerii Rio, scrie BBC News. Companiile scoase la vânzare sunt diviziile grupului Alcan, pe care Rio Tinto l-a achiziţionat în 2007 pentru 38 mld. dolari.

Compania olandeză de produse electronice de larg consum Philips a anunţat că va face 4.500 de disponibilizări deoarece în al treilea trimestru profiturile au scăzut dramatic ca urmare a reducerii vânzărilor şi a unei pierderi la divizia de televizoare. Profitul net al grupului în al treilea trimestru a fost de 74 mil. euro, comparativ cu 524 mil. euro cu un an în urmă, scrie BBC News.

Grupul G4S a cumpărat compania daneză ISS, care oferă servicii de catering, curăţenie, securitate şi de management de clădiri, într-o tranzacţie evaluată la 5,2 mld. lire sterline (5,9 mld. euro), scrie BBC News.

Constructorii de automobile PSA Peugeot Citroën, Renault, General Motors şi Ford Motor îşi reduc producţia sau diminuează timpul de lucru al angajaţilor din fabricile europene din cauza cererii tot mai scăzute de pe piaţa auto, un semnal al faptului că criza datoriilor începe să lovească economia reală, scrie Financial Times.

Tot mai mulţi acţionari importanţi ai News Corp vor ca familia magnatului Rupert Murdoch să se retragă de la conducerea companiei, potrivit ziarului britanic The Sunday Telegraph. Fondul de pensii al profesorilor din California s-a alăturat celorlalţi doi mari acţionari ai News Corp care cer plecarea familiei Murdoch, respectiv fondul de pensii al funcţionarilor publici din California şi fondul Hermes Equity.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO