Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Foto Shutterstock

Autor: Catalina Apostoiu

21.07.2011, 00:02 72

Cheltuielile turiştilor străini în Turcia auînregistrat o creştere de 32% în primele patru luni ale anului,până la 444 mil. euro faţă de perioada similară a anului trecut,potrivit datelor Visa citate de Hurriyet. Comparativ, cheltuieliletotale ale turiştilor în Franţa, Grecia, Italia, Portugalia şiSpania au avansat cu 14% în aceeaşi perioadă.

Rusia va analiza oportunităţi de majorare alivrărilor directe de gaze naturale către Europa şi ar puteaconstrui noi conducte în condiţiile în care Germania renunţă laenergia nucleară, generând o cerere în creştere, a declaratministrul rus al energiei Serghei Şmatko, potrivit Bloomberg.

Băncilor din UE li s-ar putea impune amenzi depână la 10% din cifra de afaceri dacă nu se vor conformareglementărilor mai stricte legate de capital şi lichiditate, aanunţat comisarul european Michel Barniei, citat de agenţia depresă Thomson Reuters.

Compania chineză petrolieră de stat CNOOC aîncheiat un acord de achiziţionare a producătorului canadian depetrol din nisipuri petrolifere OPTI în schimbul a 2,1 mld. dolari,potrivit BBC News.

Sectorul britanic financiar şi al asigurărilora plătit bonusuri în valoare de 14 mld. lire sterline (15,9 mld.euro) în ultimul an financiar, nivel similar cu cel din anulanterior, în pofida presiunilor exercitate de guvern asuprabăncilor în sensul restrângerii plăţilor excesive, scrie FinancialTimes.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO