Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

China a atras investiţii străine directe depeste 60 mld. dolari în prima jumătate a acestui an, în creştere cu18,4% faţă de perioada similară a anului trecut, pe fondulcreşterii economiei ţării şi al aprecierii monedei locale, potrivitHurriyet.

Aproximativ 82,4% din acţionarii DeutscheBoerse au susţinut fuziunea acesteia cu NYSE Euronext, a anunţatoperatorul bursei germane, conform agenţiei de presă ThomsonReuters. În urma tranzacţiei, bursa germană va numi zece din cei 17directori ai noii companii, iar acţionarii săi vor deţine 60% dinaceasta.

Filmul "Harry Potter and the Deathly Hallows,Part 2" a doborât recordul de încasări în ziua premierei după ce aînregistrat vânzări record de bilete în valoare de 92,1 mil. dolarila lansarea acestuia în Statele Unite şi Canada, scrie Bloomberg.Recordul l-a depăşit pe cel de 72,7 mil. dolari înregistrat de "TheTwilight Saga: New Moon" în noiembrie.

Profitul net al Citigroup a crescut cu 24% întrimestrul al doilea, de la 2,7 mld. dolari la 3,34 mld. dolari, şia depăşit estimările datorită pierderilor mai mici din crediteneperformante, conform agenţiei de presă Thomson Reuters.Citigroup, care a avut nevoie de un ajutor guvernamental de 45 mld.dolari pentru a supravieţui crizei financiare, a obţinut profitpentru al şaselea trimestru consecutiv.

Preţul aurului a crescut timp de zece şedinţeconsecutive, cea mai îndelungată perioadă de ascensiune din ultimii40 de ani după ce unii investitori au început să se adăpostească deameninţarea tot mai mare a intrării Statelor Unite în default,scrie agenţia de presă Thomson Reuters. Preţul spot al aurului aurcat vineri cu 0,3%, la 1.591,5 dolari pe uncie, aproape demaximul istoric de 1.594,16 dolari pe uncie atins joi.

Vânzările Volkswagen, cel mai mare producătorauto din Europa, au crescut cu 14% în primul semestru, la 4,1 mil.vehicule, iar grupul german anticipează că va continua sădepăşească ritmul de creştere al pieţei în a doua jumătate aanului, transmite Bloomberg. Piaţa mondială a înregistrat un avansde 6,1% al vânzărilor în primele şase luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO