Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Autor: Constanta Catalina Apostoiu

12.07.2011, 00:02 58

Fondul american de investiţii Colony Capital avândut Chateau Lascombes, una din cele mai mari podgorii dinBordeaux, pe care a achiziţionat-o în urmă cu un deceniu pentru 77mil. euro, către MACSF, un asigurător francez pentru industriaserviciilor medicale, în schimbul a 200 mil. euro, scrie FinancialTimes.

Gigantul elveţian Nestlé a încheiat un acord depreluare a unei participaţii majoritare în cadrul producătoruluichinez de dulciuri Hsu Fu Chi în schimbul a 1,4 mld. franci (1,2mld. euro), potrivit AFP. Conform acordului, Nestlé va achiziţiona60% din Hsu Fu Chi, în timp ce familia Hsu va deţine restul de40%.

Banca italiană UniCredit a primit semne deinteres privitoare la participaţia de 7,5% din acţiunile saledeţinută de Libia, a declarat directorul executiv FedericoGhizzoni, potrivit agenţiei de presă Thomson Reuters. Bancaurmăreşte cu atenţie evenimentele din Libia şi speră într-oclarificare rapidă a situaţiei.

Renault a anunţat o creştere de 1,9% avânzărilor la nivel mondial pe primul semestru faţă de aceeaşiperioadă a anului trecut, scrie The Wall Street Journal. Compania avândut 1,37 mil. automobile, un nou record de vânzări, pe fondulunei creşteri de 20% a vânzărilor în afara Europei.

MarioDraghi ocupă prima poziţie în cadrul topului 100 al celormai influenţi oameni din industria financiară europeană realizat deFinancial News. El urmează să preia în toamnă funcţia de preşedinteal BCE şi este şi preşedinte al Consiliului European pentru RiscuriSistemice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO