Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Autor: Catalina Apostoiu, Anca Dumitrescu

28.06.2011, 00:01 37

Banca Reglementelor Internaţionale (BIS) aavertizat că nivelul scăzut al ratelor dobânzii la nivel mondialreprezintă o ameninţare la adresa stabilităţii financiare, potrivitBBC News. Băncile centrale au redus ratele dobânzii în încercareade a impulsiona creşterea economică după criza financiară din2008.

Cabinetul primului-ministru italian SilvioBerlusconi l-ar putea desemna pe directorul general al trezorerieiVittorio Grilli drept succesor al lui Mario Draghi în poziţia deguvernator al Băncii Italiei în cadrul următoarei reuniuni din 30iunie, scrie Bloomberg. Draghi urmează să preia şefia BCE.

Nissan Motor are ca obiectiv atingerea uneicote pe piaţa mondială şi a unei marje de profit de 8% în decurs deşase ani prin lansarea, în medie, a unui nou vehicul la fiecareşase săptămâni, pentru a atrage clienţi de la producătorii rivali,scrie agenţia de presă Thomson Reuters.

Operatorul de transport aerian Aeroflot va fiinclus pe lista companiilor care urmează să fie privatizate înRusia, în condiţiile în care guvernul vrea să vândă participaţii decontrol la companii mari de stat în următorii trei-cinci ani, adeclarat ministrul de finanţe Alexei Kudrin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO