Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Garanti Bank din Turcia şi partenerul său BBVA,al doilea mare creditor al Spaniei, intenţionează să pătrundă penoi pieţe cum ar fi Orientul Mijlociu şi nu să achiziţioneze obancă din Europa, în pofida preţurilor reduse, potrivit publicaţieiturce Hurriyet.

Producătorul auto sud-coreean Hyundai Motor aanunţat că nu este interesat să achiziţioneze divizia europeanăOpel a GM, adăugând că intenţionează să-şi majoreze vânzările deautomobile pe piaţa europeană cu aproape 40% până în 2013, scrieagenţia de presă Thomson Reuters.

Foster's Group, cel mai mare producător de bereal Australiei, a respins o ofertă de preluare formulată de gigantulmondial din sectorul berii SABMiller, considerând valoarea acesteiaprea scăzută, potrivit BBC News. SABMiller a oferit 9,5 mld. dolariaustralieni (10 mld. dolari) pentru Foster's.

Fostul CEO al BP Tony Hayward şi finanţistulNat Rothschild au atras 1,35 mld. lire sterline (1,53 mld. euro)pentru noul lor fond de investiţii în industria petrolieră,Vallares, relatează BBC News. Fondul vizează achiziţii de active de3-8 mld. lire sterline din domeniul petrolului şi gazelor înurmătorii doi ani.

Guvernul suedez va vinde o parte dinparticipaţia pe care o deţine în cadrul Nordea, cea mai mare bancăa ţării în funcţie de capitalizare, scrie The Wall Street Journal.Statul deţine 13,4% din bancă, pachetul de acţiuni valorând 5,6mld. dolari.

Băncile austriece sunt într-o situaţie mai bunăpentru a rezista la noile şocuri de pe piaţa financiară decât erauîn urmă cu un an, a anunţat banca centrală a Austriei, minimalizândun eventual impact al intrării Greciei în incapacitate de plată,transmite agenţia de presă Thomson Reuters.

Proiectul gazoductului Nabucco, ameninţat deiniţiativele rivale şi de problemele persistente cu asigurarearesurselor de gaze necesare, ar putea fi revigorat de viitorulincert al energiei nucleare după ce Germania a anunţat că varenunţa treptat în următorii ani la acest tip de generare.

Încrederea investitorilor în Germania, cea maimare economie a Uniunii Europene, a scăzut în iunie la minimul adoi ani şi jumătate, întrucât criza datoriilor din zona euro aînrăutăţit perspectivele economice, transmite Bloomberg.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO