Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Autor: Catalina Apostoiu, Marius Oncu

21.06.2011, 00:00 65

Grupul media Publicis Groupe a achiziţionatagenţia chineză de relaţii publice Genedigi Group, scrie FinancialTimes. Potrivit directorului executiv al Publicis, grupul francezeste pregătit să investească până la 250 mil. dolari în achiziţiiîn China în următorii trei ani.

Grupul olandez de servicii financiare INGnegociază vânzarea diviziei de leasing auto în cadrul uneitranzacţii care s-ar putea ridica la 4 mld. euro, scrie agenţia depresă Thomson Reuters. Divizia nu se află pe lista activelor devânzare convenită de ING cu Comisia Europeană ca parte aprogramului de restructurare impus grupului drept condiţie pentrubailout-ul de 10 mld. euro de care a beneficiat în timpul crizeifinanciare.

Rusia va continua probabil să-şi reducădeţinerile de titluri americane în condiţiile în care autorităţilede la Washington încearcă să aducă sub control deficitul bugetar şisă impulsioneze ritmul de redresare al economiei, a declarat unconsilier al preşedintelui rus Dmitri Medvedev, potrivit The WallStreet Journal. Deţinerile ruse de titluri americane au scăzut la125,4 mld. dolari în aprilie 2011 de la 176,3 mld. dolari înoctombrie 2010.

Deficitul de cont curent al zonei euro acrescut la 5,1 mld. euro în luna aprilie de la un nivel revizuit de3 mld. euro în martie în condiţiile în care balanţa comercialăpentru bunuri a intrat în teritoriu negativ, potrivit The WallStreet Journal.

Creşterea salariilor şi a altor costuri legatede forţa de muncă a accelerat în zona euro în primul trimestru deşisalariile au continuat să scadă în Grecia şi Irlanda, scrie TheWall Street Journal. Potrivit Eurostat, salariile din regiune auavansat cu 2,3% faţă de primul trimestru al anului trecut, oaccelerare faţă de creşterea anuală de 1,4% consemnată în T4 din2010.

Guvernul rus va încerca să accelereze procesulde privatizare a grupului petrolier Rosneft şi să vândă cea maimare parte a participaţiei de 85% deţinută în cadrul acestuia înurma eşuării tranzacţiei cu BP, relatează The Guardian.

Guvernul britanic analizează un plan de a listabanca Northern Rock, naţionalizată în timpul crizei financiare,potrivit cotidianului Sunday Times. Listarea Northern Rock este ovariantă de rezervă la planul de vânzare a băncii.

Azerbaidjan ar putea recurge la proiectul AGRI,de transport al gazului natural lichefiat, pentru a vinde gaze înEuropa, dacă taxele propuse de dezvoltatorii Nabucco şi ai altorproiecte sunt prea mari, a declarat Rovnaq Abdullaiev, şefulcompaniei petroliere de stat Socar. România este implicată şi înproiectul Nabucco şi în dezvoltarea AGRI.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO