Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Autor: Catalina Apostoiu, Marius Oncu

15.06.2011, 23:32 46

Banca italiană UniCredit, prezentă şi în România, va trebui săobţină 6 mld. euro pentru a respecta condiţiile mai stricte privindrata adecvării capitalului, consideră analişti din sectorulfinanciar, citaţi de Bloomberg. UniCredit este singura dintrebăncile italiene inclusă în testele de stres ale UE care nu aanunţat încă planuri de a vinde acţiuni în scopul consolidăriicapitalului.

Temându-se că Congresul nu va acţiona la timp pentru ridicarealimitei de îndatorare a ţării, Casa Albă a făcut apel lacomunitatea de business să-i convingă pe legislatori că un defaultar avea consecinţe dramatice, potrivit agenţiei de presă ThomsonReuters.

Asigurătorul olandez Aegon a rambursat şi ultima tranşă dinajutorul primit de la stat, de 1,125 mld. euro, potrivit agenţieide presă Thomson Reuters. Aegon a obţinut susţinere financiară de 3mld. euro, oferind în schimb titluri, pe care compania le-arăscumpărat treptat.

Rusia nu a reuşit să împlinească speranţele conform cărora crizaeconomică din 2008-2009 va da startul reformelor economice necesarepentru modernizarea economiei ţării, a concluzionat o misiune aFMI, potrivit Financial Times. Actualele politici "nu suntsuficient de ambiţioase".

Turcia va cheltui aproape 96,8 mil. dolari pentru a se promovaca destinaţie de turism la scară mondială, în condiţiile în careţara încearcă să atragă 31 de milioane de vizitatori până lasfârşitul acestui an, scrie Hurriyet.

Autorităţile americane, care întârzie în a finaliza reglementăricheie în cadrul sectorului financiar, au decis să amâne momentulimplementării unei serii de noi cerinţe având drept ţintă piaţaderivatelor de 600.000 mld. dolari, moment stabilit iniţial pentruluna viitoare.

Inditex, proprietarul brandului Zara, a înregistrat un profitnet în creştere cu 10% pe primul trimestru, în condiţiile în carecel mai mare retailer de fashion al lumii şi-a continuatexpansiunea rapidă la nivel internaţional, scrie The Wall StreetJournal. Profitul net a atins 332 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO