Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Commerzbank îşi va extinde operaţiunile cuîntreprinderile mici şi mijlocii, divizia de clienţi privaţi şi ceade operaţiuni bancare de investiţii, potrivit Bloomberg. Bancaintenţionează să se extindă în Germania, Europa de Est şi Asia,potrivit lui Martin Blessing, CEO.

Banca centrală a Germaniei şi-a majoratestimările privitoare la creşterea economiei ţării, relateazăBloomberg. PIB-ul este de aşteptat să avanseze cu 3,1% în acest anşi cu 1,8% în 2012, comparativ cu proiecţiile anterioare ce vizau ocreştere de 2,5% pentru acest an şi 1,5% pentru 2012.

China a înregistrat în luna mai un excedentcomercial de 13,1 mld. dolari, care a fost sub aşteptări ca urmarea creşterii puternice a importurilor şi a încetinirii cererii lanivel mondial, evoluţie care dă semnale mixte referitoare laevoluţia economiei, scrie agenţia de presă Thomson Reuters.

Samsonite, cel mai mareproducător de articole de voiaj din lume, s-a listat la bursa de laHong Kong, obţinând fonduri de 1,25 mld. dolari în urma oferteipublice iniţiale care s-a derulat la cel mai mic preţ din prospect,scrie agenţia de presă Thomson Reuters.

Grupul nipon Toyota a avertizat că profituloperaţional pentru acest an va scădea faţă de anul trecut cu 35%,la 300 mld. yeni (3,7 mld. dolari), după ce producţia de maşini şivânzările au fost perturbate de cel mai mare cutremur din istoriaJaponiei.

Ford Motor intenţionează să tripleze producţiade vehicule electrice până în 2013, de la 35.000 la peste 100.000de unităţi, în conformitate cu strategia de a deveni un lider peacest segment, transmite AFP. Constructorul auto american vrea săprofite astfel de interesul cumpărătorilor pentru vehiculeleecologice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO