Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Un grup de acţionari importanţi ai Barclays auindicat faptul că preferă ca banca britanică să-şi mute sediul înafara Marii Britanii, scrie The Telegraph. Investitorii au indicatîntr-o serie de conversaţii cu boardul că un sediu situat în NewYork sau în altă parte ar fi preferabil din perspectivă fiscală şide reglementare.

Creşterea puternică a preţurilor la alimente aadus ţările sărace în pragul unei crize, a declarat preşedinteleBăncii Mondiale Robert Zellick, citat de The Wall Street Journal.Majorarea preţurilor la alimente şi carburanţi reprezintă cea maiserioasă ameninţare pe termen scurt la adresa ţărilor în curs dedezvoltare.

Vicepreşedintele BCE Vitor Constancio adeclarat că oficialii sunt în continuare hotărâţi să lupteîmpotriva inflaţiei, chiar şi după majorarea costurilor definanţare pentru prima dată în aproape trei ani, scrie Bloomberg.BCE a urcat la începutul lunii dobânda de referinţă la 1,25%.

Grupul american Johnson & Johnson este înfaza preliminară a negocierilor pentru preluarea producătoruluielveţian de echipamente medicale Synthes în schimbul a aproximativ20 mld. dolari, a declarat o sursă apropiată situaţiei.

Principalii acţionari ai Volksbank Austria vorasigura fonduri de 300 mil. euro grupului pentru a achita primatranşă a unui ajutor de un miliard de euro primit de la statulaustriac în perioada crizei financiare.

Numărul miliardarilor din Rusia a avut ocreştere explozivă în decurs de un an, de la 62 la 101, potrivitrevistei americane Forbes, în care magnatul Vladimir Lisin,preşedintele grupului metalurgic NLMK, s-a menţinut pe primapoziţie cu o avere de 24 mld. dolari.

Profitul net al Bank of America (BofA), cea maimare bancă americană după active, a scăzut cu 37,5% în primultrimestru faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 2 mld.dolari, afectat în principal de costurile mai ridicate pe segmentulcreditelor ipotecare.

Grupul celor mai importante 20 de economiiindustrializate şi în curs de dezvoltare (G20) a convenit asupraunui plan pentru a evalua dacă ţări membre produc dezechilibre cepot ameninţa economia mondială, potrivit cotidianului american WallStreet Journal.

Operatorul centralei nucleare avariateFukushima a apreciat că va fi nevoie de aproximativ trei lunipentru a începe reducerea radioactivităţii şi între şase şi nouăluni pentru răcirea reactoarelor, relatează AFP. "Estimăm că va finevoie de aproximativ trei luni pentru a face în aşa fel încâtnivelul radiaţiilor să înceapă să scadă", a explicat TsunehisaKatsumata, preşedintele companiei TEPCO.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO