Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

no title

Autor: Catalina Apostoiu, Bogdan Cojocaru

06.04.2011, 23:36 14

Commerzbank, al doilea mare creditor alGermaniei, intenţionează să returneze 14,3 mld. euro din ajutorulprimit de la stat prin vânzarea de acţiuni noi şi utilizareacapitalului suplimentar, scrie Bloomerg.

Economia Chinei este de aşteptat săînregistreze o creştere de 9,6% în 2011, potrivit unui raport alBăncii Asiatice de Dezvoltare, citat de The Economic Times.Creşterea Chinei este de aşteptat să fie mai moderată în acest anfaţă de rata de 10,3% din 2010.

În SUA, democraţii şi republicanii încearcă săajungă la un compromis cu privire la buget pentru ca instituţiilestatului să continue să funcţioneze, după ce preşedintele BarackObama a declarat că este inacceptabil ca reprezentanţii Congresuluisă nu poată evita un blocaj, scrie Bloomberg.

Preţul aurului a avansat până la un nivelrecord pentru a doua zi consecutiv, scrie Bloomberg. Aurul culivrare imediată a crescut cu 0,2%, până la un maxim istoric de1.459,07 dolari pe uncie.

Intesa Sanpaolo, a doua mare bancă a Italiei,intenţionează să atragă până la 5 miliarde de euro prin vânzare deacţiuni noi pentru a-şi întări capitalul, scrie Bloomberg. Intesava vinde acţiuni la o valoare nominală de 0,52 euro/acţiune.

Spania a implementat măsurile potrivite pentrua conferi încredere în situaţia sa financiară şi nu are nevoie deajutor financiar internaţional, apreciază directorul general al FMIDominique Strauss-Kahn, citat de AFP.

Mai multe state din zona euro se tem că Grecia,ţară cu un grad ridicat de îndatorare, nu se va putea refinanţa şiva fi nevoită să-şi restructureze datoriile, potrivit publicaţieiFinancial Times Deutschland.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO